RICHARD III

RICHARD III - FAMILY BUSINESS

Av William Shakespeare

 

Premiär 25 februari, 2012, på Bastionen i Malmö.

I samarbete med InSite.

 

"... Nina Jemth, en överdådigt bra Richard III - avskyvärd och sårbar på en och samma gång. Hon är Richard helt enkelt, människan Richard. ... ett levande, pulserande, angeläget, roligt och skrämmande drama ... Liv möter död. teater möter verklighet och Pelle Öhlund har tillvaratagit legobitarnas alla möjligheter i sitt bygge."

Skånska dagbladet

 

" ... Barbès kärlek till Shakespeare håller i sig, en passionerad relation som av allt att döma är besvarad. ... I huvudrollen ses en briljant Nina Jemth, puckelryggigt hukande från illdåd till illdåd när släktträdet gren för gren skärs ner och bara den egna kvisten återstår. ... Visuellt är det bländande effektfullt ..."

Sydsvenskan

 

"Öhlund och ensemblen klarar övertygande balansen mellan komik och släktledsslakt, och den skickliga blankversleveransen bereder väg för de dramatiska djupen. ... svartsynt underhållande ..."

Kvällsposten

 

 

Regi och bearbetning Pelle Öhlund

Översättning Lars Huldén

Kostymör Paola Billberg Johansson

Ljusdesign & Foto Ilkka Häikiö

Scenografi Pelle Öhlund, Nina Jemth och Paola Billberg Johansson

Kostym ass Agnes Östergren

Mask Mats Öhlund och Nina Jemth

 

Medverkande Nina Jemth, Matthias Thorbjörnsson, Peter Öberg, Ragna Weisteen, Isabelle Wardaeus och Frans Isak Eklund.

 

Välkomna till denna vackert brutala och energidrypande historian, Richard III - Family business, om hämnd och vanskapta familjerelationer, i maktens centrum, där liken staplas på hög.

Med ett egensinnigt förhöjt, svart humoristiskt, visuellt och musikaliskt formspråk kommer här Shakespeares genomborrande och blodfyllda text till liv. I en av de största klassikerna genom tiderna, gestaltas här Richard III:s destruktiva maktkamp mot sina inre demoner och köttsliga släktingar, där varje steg närmare makten får verkligheten att lösas upp i sina konturer.

Välkomna in i mörkret, ut får ni söka er själva.

Kontakt: Pelle Öhlund +46 70-471 49 44
 Nina Jemth +46 70-495 45 58
 E-post: barbes@telia.com